Amazon-arbeiders worstelen om in quarantaine te voorzien.

Amazon-arbeiders worstelen om in quarantaine te voorzien.

Deze week heb ik besloten om de actua eens aan te kaarten.

Amazon positioneert zichzelf als een ‘essentiële’ service tijdens de corona crisis –
een beweging die het bedrijf ten goede komt en zijn magazijnmedewerkers en chauffeurs in gevaar brengt

Veel Amazon-medewerker ontvingen een automatisch telefoontje dat hun job bij een distributiecentrum essentieel was en dat hij moest blijven werken. 
In Washington, een vroeg epicentrum van de Amerikaanse uitbraak, vertelden managers van een Amazon-magazijn aan werknemers dat ze hun werk zouden blijven doen ondanks de door de staat opgelegde sluiting van niet-essentiële bedrijven en het feit dat werknemers in de nabijgelegen hoofdkantoren van Amazon sinds maart op afstand werken 5e.

Ik vind het aan de ene kant niet echt redelijk dat de bezorgers nog steeds moeten rondrijden, maar aan de andere kant zijn er nu eenmaal niet veel mogelijkheden om dingen te gaan kopen dus moet je het al bijna online doen.

Terwijl het virus zich verspreidt en steden vastlopen, worden Amazon-werknemers in het hele land in een nieuwe rol gestoken: goederen afleveren aan een land in quarantaine. 
Maar velen zijn bang dat de veiligheidsmaatregelen, voordelen en beveiligingen niet voldoende zijn veranderd om de nieuwe realiteit weer te geven, en dat als hun magazijnen blijven werken terwijl al het andere wordt gesloten, velen ziek zullen worden.

Amazon is uniek gepositioneerd om te gedijen in de crisis. Het heeft meer dan twee decennia besteed aan het bouwen van een robuust logistiek netwerk dat bijna alles aan iedereen kan leveren, en nu wenden Amerikanen die thuis zijn, zich tot het bedrijf om basisbehoeften te leveren. 
Gegevens die door JungleScout zijn geleverd, laten zien dat het zoekvolume eerst stijgt voor gezichtsmaskers en handdesinfecterend middel, en vervolgens voor rijst, soep, webcams, monitoren – alles wat Amerikanen nodig hebben als ze naar beneden gaan. Al infrastructuur voor een groot deel van de e-commerce, Amazon wordt infrastructuur voor een huisgebonden bevolking.

Mijn vader die zelf ook aandelen had in Amazon merkte dat ze niet per see daalden vanwege de crisis meer zelf de aandelen van Amazon doen het bijzonder goed in deze corona crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *