Talking Tech and 2020 with Bill Gates

Talking Tech and 2020 with Bill Gates

Bron: Marques Brownlee

“Tackling climate change is going to take historic levels of global cooperation.”
– Bill Gates

Alle landen moeten leren samenwerken op vlak van verschillende sectoren en hun uitstoot.
Het is dus niet genoeg voor bedrijven om zich te focussen op één specifiek product zoals bijvoorbeeld auto’s.
Het is zeer moeilijk voor vele bedrijven om te gaan innoveren op vlak van duurzaamheid en uitstoot.
Het is echter van cruciaal belang dat bedrijven hiermee bezig zijn.
Ook lange afstand trips moeten herzien worden zoals bijvoorbeeld het vliegtuig nemen, lange afstand vrachtwagens, deze vervuilende opties moeten verminderd worden in uitstoot.
“The Green Approach” is vaak ook veel duurder voor bedrijven om toe te passen op hun huidige bedrijfsstructuur, maar het zijn ook de klanten die moeten bereid zijn om een premium te betalen voor ecologisch verantwoorde bedrijven.


Wat nu ideaal zou zijn is eigenlijk om een ecologisch alternatief aan te bieden aan dezelfde prijs als de meer vervuilende versie.
Binnen onze SBP project zijn we hieraan dus volop bezig, we willen onze bio-katoen t-shirts aanbieden aan de prijs van een t-shirt van gewoon katoen.
Hierdoor maken wij misschien iets minder winst maar zo zullen de klanten sneller de keuze maken om voor duurzaamheid te gaan.

Bill Gates zei ook in het interview dat het vooral de grote landen zullen zijn die zullen moeten focussen om duurzaamheid aangezien dit voor hen vaak het moeilijkste gaat.
Als alle landen het op zich nemen om te gaan investeren in duurzaamheid en hiervoor bereid zijn om samen te werken met andere landen staan we al een grote stap verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *