R-IoT Games: Ons Project

R-IoT Games: Ons Project

De afgelopen maanden werden een paar wissels doorgevoerd in het team die deelneemt aan de R-IoT games. Het team bestaat nu uit Tristan Isaac, Brendan Hernou (beide klasgenoten) en mezelf.

Wij hadden het idee om iets te verbeteren voor de zorgsector. Eerst wilden we een smart home toestel ontwikkelen specifiek voor gepensioneerden. Maar na de eerste pitch met de organisatoren, bleek dat dit een te breed idee was. Tijdens diezelfde pitch, kregen we het idee om een valdetectiesysteem voor senioren te ontwikkelen. Dit systeem zou automatisch de hulpdiensten, familie en zorgverleners verwittigen indien de zorgbehoevende valt, om zo de tijd tussen de val en de hulpverlening in te korten.

Maar ook dit idee hebben we ondertussen laten vallen. Toen mijn vader ons inspireerde met ons huidig, en dus definitief idee. Hij vond namelijk dat de huidige pillendozen een upgrade nodig hadden. Dus hebben we dit idee onderzocht. Slimme pillendozen bestaan weliswaar al. Al waren die uitvoeringen duur, nog steeds iets te traditioneel uitgevoerd of zelf niet compact genoeg.

Momenteel spelen we met het idee om een compact doosje te ontwerpen waarin de medicatie wordt verzameld. Denk maar aan een Frisk-doosje die enkel “activeert” wanneer het tijd is om je medicatie in te nemen.

Om ons idee in te dienen, hebben we een pitchvideo moeten maken. Om naar de hackathon te mogen, moeten we eerst door de eerste selectie geraken. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig! De eerste ronde is namelijk een stemronde. Meer info volgt. Dit is alvast onze pitch-video.

https://www.youtube.com/watch?v=vUEzI18EFFk